miercuri, 15 decembrie 2010

El,ea si banii.

Bani,bani,bani.Cand esti mic inveti ca nu poti sa iti cumperi acea jucarie pentru ca mami nu are suficienti bani, cand esti mai mare inveti pentru ca o nota mare inseamna  o rasplata in bani, apoi inveti pentru ca viitorul tau “job” sa te satisfaca atat pe plan financiar ,cat si personal.Dar cand esti adolescent si totul are o alta culoare, totul se exprima prin alte sunete, atunci cand lucrurile capata alte forme si dimensiuni sau cand realizezi ca persoanele de langa tine te pot ajuta sau nu,ca  te pot influenta,ce faci?Ce fac ei?Adolescentii?Baietii sunt  mai mult sau mai putin descurcareti.Ilegalitatea este cuvantul cheie,forta motrica a acestei perioade.Totul se bazeaza pe riscuri…si posibile castiguri.
Dar cand vine vorba de fete? Atunci ce se intampla? Apeleaza si ele la actiuni dure ,ilegale si riscante?Nu.Ele sunt mult mai elegante si delicate.Ele apeleaza la un barbat.Evident,unul cu bani.In lumea noastra totul se cladeste pe trei principii foarte usor de intretinut: bani,intriga,relatii.Ordinea in care le poti dobandi este inversa: Dai startul unei relatii, devi intriga celorlalti si te umpli de bani.Fetele au renuntat la fundite si papusile cu fete de portelan si au adoptat o moda mult mai provocatoare,incitanta.Asta constituie intriga.O relatie,in astfel de conditii, e usor de intreprins.In special, pe aceea pe care o vrei.Multe escapade la munte,multe sambete petrecute in cele mai in voga cluburi din capitala, tocuri inalte,fuste scurte, machiaj scump, coafuri indraznete…si baieti duri.Si mult mai mari.Pentru ca asta inseamna siguranta…financiara.Fetele sunt  dispuse sa accepte un compromis,doua sau mai multe pentru o astfel de viata.Sunt pregatite sa ierte.Sunt determinate sa fie iubitele perfecte.Sunt motivate sa se daruiasca.Varsta ,in cazul de fata, are mare importanta.Nu te poti intalni cu un baiat de aceeasi varsta cu tine pentru ca ii lipseste experienta….asadar,si banii.
Acesta este un caz general care,insa, tinde sa se dezvolte si sa cucereasca intreg teritoriul populatiei umane,populatia feminina.Va fi un Boom! si il vom numi “Materialism sentimental”.Cine a zis ca iubirea a disparut pentru totdeauna? Barbatii nu au de unde sa stie ce se petrece in mintea noastra “non-romantica”,nu? Poate ca doar se complac in situatia de fata.Nu au incotro.Ei doar trebuie sa ne iubeasca.Si noi pe ei.Daca intrunesc calitatile eliminatorii.
Evident,nu este cazul tuturor,insa, aceasta rasa de oameni este pe cale de disparitie.Si nu vorbesc de materialism.Ar fi prea frumos,nu? Poate ca nu.Poate ca ne place sa suferim,dar sa avem lux.Poate ca fetele au devenit mai mult sau mai putin masochiste.Ne place mult sa avem langa noi un tip dur,poate chiar agresiv,nu? Asta este adevarul gol-golut.Fara nicio perdea ,fie ea transparenta.Asa suntem noi,fetele, si asa ar trebui sa fie ei,baietii.
In lume,inca de la inceputuri, s-au creat intrigi,s-a dezvoltat ideea discriminarii,pe motivul pozitiei sociale, s-au declansat razboaie pentru putere.Oamenii au fost manipulati de bani mereu.Insa, acum, banul se pare ca hartuieste fete tinere.Le ia mintile fara cale de intoarcere.Sunt toate orbite de imperiul banilor, de baietii duri,de lux. Asta ar insemna un progres? Si ce au de spus cei  care ne-au depasit de mult timp varsta si care au avut parte de momente romantice superbe? Oare se mahnesc atunci cand ne aud,vad,observa? Nu ar avea de ce.Fiecare isi  poarta pe umeri propria viata, uita doar greselile sale,regreta doar trecutul sau.Fiecare in parte isi traieste viata asa cum gandeste ca este mai bine.Pentru fiecare exista o parte din Univers unica.De aceea Universul este asa de complex.Si minunat.
Fie ca aleg o plimbare in parc sau o seara in Bamboo,fie ca se imbraca de la Benett sau din Mall,fie ca mananca la McDonalds sau la un restaurant cu clasa,fie ca au studiat la Londra sau in Bucuresti,fie ca au sau nu bani,barbatii,femeile si relatiile vor face casa buna impreuna intotdeuna,fara niciun “dar” si “poate”.Pentru a castiga o relatie, un barbat si o femeie au nevoie de o privire,o atingere, un pat, bani si o inima.Uneori,este suficient sa iubeasca doar unul,timpul il va invata,cu siguranta,si pe celalalt sa o faca.
“In the end” toti fac ce vor.Asta este legea lumii acum.

1 comentarii:

vlad spunea...

vai..tare. era o melodie pe tema asta da nu-mi vine-n cap acum :P

masochistelor:))

Trimiteți un comentariu

 
Blue Ice Template by Totul despre Blogger